Lekcja: "155. Jak jadamy dzisiaj i jak kiedyś jadano? "
Wagyu - Japanisches Rindfleisch sieht anders aus umd kostet sehr viel mehr. Es gilt als das feinste Rindfleisch der Welt.
Wagyu - japońska wołowina wygląda inaczej i kosztuje dużo drożej. Jest uważana za najlepszą wołowinę na świecie.
Japanisches Essen ist immer fettarm, da vieles roh gegessen wird sowie viele Meerespflanzen dabei sind, ist es extrem gesund und zudem schmackhaft. Zu Hause wird oft gegrillter Fisch gegessen - auch zum Frühstück - weshalb ein typischer kleiner Gaskocher in der Mitte ein kleines Fach zum Grillen hat. Auch Nudeln sind sehr verbreitet - sei es als Suppe oder als Teil eine Menüs, sei es warm oder kalt.
Japońskie jedzenie zawiera zawsze mało tłuszczu, ponieważ wiele potraw spożywa się na surowo i zawiera wiele owoców morza jest bardzo zdrowe i do tego smaczne. W domu często spożywa się ryby z grilla - nawet na śniadanie dlatego typowa mała kuchenka gazowa posiada w środku mały schowek na grillowanie. Makarony są również bardzo popularne - czy to w zupie czy też jako część menu, na zimno lub gorąco.