Startuj z nami!

www.szkolnictwo.pl

praca, nauka, rozrywka....

mapa polskich szkół
Nauka Nauka
Uczelnie Uczelnie
Mój profil / Znajomi Mój profil/Znajomi
Poczta Poczta/Dokumenty
Przewodnik Przewodnik
Nauka Konkurs
uczelnie

zamów reklamę
zobacz szczegóły
uczelnie

Aktualna kategoria: Nauka » Język niemiecki » Lekcje tematyczne

123456789101112131415161718192021
Lekcja: "Żywność i żywienie"

Obiad francuski - le déjeuner français


Deuxième acteentrée (przekąska)

L'entrée peut etre froid ou chaud. (Przekąska może być zimna lub ciepła) Parfois c'est du poisson, des salades, des cakes, des oufs en gelée, des moules, des fruits de mer. (Czasami jest to ryba, sałatki, słone ciasta, jajka w galarecie, małże, owoce morza.) Pour le repas de fete on prépare : foie gras, cuisses de grenouille, salade de crevettes, coquilles Saint Jacques, asperges rôties, escargots persillés, huîtres chaudes. (Na posiłki świąteczne przygotowuje się : gęsie wątróbki, żabie udka, sałatkę z krewetek, małże Świętego Jakuba, pieczone szparagi lub ostrygi na gorąco.)
salade (sałatka)
crepes au saumon (naleśniki z łososiem)
<< Poprzednia plansza   Następna plansza >>

Udostępnij link do tej lekcji innym uczniom:




Zgłoś uwagę do lekcji:




Zachodniopomorskie Pomorskie Warmińsko-Mazurskie Podlaskie Mazowieckie Lubelskie Kujawsko-Pomorskie Wielkopolskie Lubuskie Łódzkie Świętokrzyskie Podkarpackie Małopolskie Śląskie Opolskie Dolnośląskie