Startuj z nami!

www.szkolnictwo.pl

praca, nauka, rozrywka....

mapa polskich szkół
Nauka Nauka
Uczelnie Uczelnie
Mój profil / Znajomi Mój profil/Znajomi
Poczta Poczta/Dokumenty
Przewodnik Przewodnik
Nauka Konkurs
uczelnie

zamów reklamę
zobacz szczegóły
uczelnie

Aktualna kategoria: Nauka » Geografia » Liceum - lekcje

12345678910111213141516171819
Lekcja: "116. Produkcja zwierzęca, rybołówstwo i rybactwo"
Jajko kurzeAutor: [http://flickr.com/people/
renwest/ Ren West]
Produkcja zwierzęca, rybołówstwo i rybactwo

Produkty uzyskiwane ze zwierząt

Ze zwierząt hodowlanych pozyskuje się wiele produktów, z których najważniejsze to mięso, mleko krowie, jaja kurze i wełna.

Wielkość światowej produkcji najważniejszych produktów pochodzenia zwierzęcego:
  • mięso - 253,5 mln ton
  • mleko krowie - 506,9 mln ton
  • jaja kurze - 55,8 mln ton
  • wełna - 2,2 mln ton
<< Poprzednia plansza   Następna plansza >>

Udostępnij link do tej lekcji innym uczniom:




Zgłoś uwagę do lekcji:




Zachodniopomorskie Pomorskie Warmińsko-Mazurskie Podlaskie Mazowieckie Lubelskie Kujawsko-Pomorskie Wielkopolskie Lubuskie Łódzkie Świętokrzyskie Podkarpackie Małopolskie Śląskie Opolskie Dolnośląskie