Startuj z nami!

www.szkolnictwo.pl

praca, nauka, rozrywka....

mapa polskich szkół
Nauka Nauka
Uczelnie Uczelnie
Mój profil / Znajomi Mój profil/Znajomi
Poczta Poczta/Dokumenty
Przewodnik Przewodnik
Nauka Konkurs
uczelnie

zamów reklamę
zobacz szczegóły
uczelnie

Podroby

Podroby

Podroby - nadające się do zastosowań kulinarnych narządy wewnętrzne zwierząt takie jak: wątroba , nerki , płuca , serce . Określeniem tym obejmuje się również poślednie części tusz zwierzących, np. nogi czy ogony.

Podroby stosuje się m. in. do wyrobu salcesonu , kaszanki , pasztetu .


Inne hasła zawierające informacje o "Podroby":

Miedź ...

Wieprzowina ...

Kiełbasa ...

Dieta bezglutenowa (o ile nie zawierają glutenu)JajaMięso, szlachetne wędliny (o ile nie zawierają glutenu), Podroby, tłuszczeOwoce, warzywaKawa naturalna, herbata (o ile nie zawiera glutenu), kakao naturalnePrzyprawy ...

Wołowina Mięsa do smażenia (grilowania)1.2 Mięsa do pieczenia1.3 Mięsa do gotowania i duszenia1.4 Podroby2 Klasy mięsa wołowego3 Rasy mięsne4 Zobacz też5 Zagrożenia przy spożyciu6 Linki ...

Podroby Podroby - nadające się do zastosowań kulinarnych narządy wewnętrzne zwierząt takie jak: ...

Kategoria:Mięsa ...

Kaszanka ...

Salceson ...

Jednorożec ...


Inne lekcje zawierające informacje o "Podroby":

Żywność i żywienie (plansza 4) surowy, krwisty, średni /w sam raz/, dobrze upieczony) Abats: foie, cervelle, rognon, langue. (Podroby: wątróbka, móżdżek, nerka, ozorek) Gibier: chevreuil, sanglier, lievre, daim, cerf. ...





Zachodniopomorskie Pomorskie Warmińsko-Mazurskie Podlaskie Mazowieckie Lubelskie Kujawsko-Pomorskie Wielkopolskie Lubuskie Łódzkie Świętokrzyskie Podkarpackie Małopolskie Śląskie Opolskie Dolnośląskie