Startuj z nami!

www.szkolnictwo.pl

praca, nauka, rozrywka....

mapa polskich szkół
Nauka Nauka
Uczelnie Uczelnie
Mój profil / Znajomi Mój profil/Znajomi
Poczta Poczta/Dokumenty
Przewodnik Przewodnik
Nauka Konkurs
uczelnie

zamów reklamę
zobacz szczegóły
uczelnie

Aktualna kategoria: Nauka » Język niemiecki » Słówka - lekcje

1...45678910111213141516171819202122
Lekcja: "Jedzenie"
wołowina – das Rindfleisch


Rindfleisch ist das Fleisch vom Hausrind.
Wołowina jest mięsem z domowego bydła.
Rindfleisch gehört zu den beliebtesten Fleischsorten der deutschen Küche.
Wołowina należy do ulubionych rodzajów mięsa niemieckiej kuchni.
Die Qualität des Rindfleischs hängt vom Alter, dem Gewicht und natürlich von der Aufzucht der Schlachttiere ab
Jakość wołowiny zależy od wieku, wagi i oczywiście od hodowli uboju.
Rindfleisch sollte immer vor dem Erhitzen gewürzt werden.
Wołowina powinna być zawsze przed podgrzaniem przyprawiona.
Rindfleisch in feine Streifen schneiden.
Wołowinę pokroić w drobne paski.
Die bedeutendsten europäischen Produzenten von Rindfleisch sind Frankreich, Deutschland und Italien.
Najbardziej znaczącymi europejskimi producentami wołowiny są Francja, Niemcy i Włochy.
<< Poprzednia plansza   Następna plansza >>
Pobierz lekcję

Udostępnij link do tej lekcji innym uczniom:




Zgłoś uwagę do lekcji:




Zachodniopomorskie Pomorskie Warmińsko-Mazurskie Podlaskie Mazowieckie Lubelskie Kujawsko-Pomorskie Wielkopolskie Lubuskie Łódzkie Świętokrzyskie Podkarpackie Małopolskie Śląskie Opolskie Dolnośląskie