Startuj z nami!

www.szkolnictwo.pl

praca, nauka, rozrywka....

mapa polskich szkół
Nauka Nauka
Uczelnie Uczelnie
Mój profil / Znajomi Mój profil/Znajomi
Poczta Poczta/Dokumenty
Przewodnik Przewodnik
Nauka Konkurs
uczelnie

zamów reklamę
zobacz szczegóły
uczelnie

Aktualna kategoria: Nauka » Język niemiecki » Lekcje tematyczne

1...78910111213141516171819202122232425
Lekcja: "W restauracji oraz w kawiarni"

W kawiarni - nazwy lodów


Parfums des glaces: (smaki lodów)
  • vanille (waniliowy)
  • fraise (truskawkowy)
  • chocolat (czekoladowy)
  • café (kawowy)
  • praliné (pralinkowy)
  • pistache (pistacjowy)
  • banane (bananowy)
  • rhum-raisins (rumowy z rodzynkami)
  • glace aux amandes (lody migdałowe)

dessert Antillaise (deser karaibski)
- 1 boule café
(1 gałka kawowa)
- 1 boule praliné
(1 gałka pralinkowa)
- 1 boule rhum-raisin
(1 gałka rumowa z rodzynkami)
- nappage moka
(polewa mokka)
- chantilly, ananas
(bita śmietana i ananas)
Sorbets: (sorbety)
  • mandarine (mandarynkowy)
  • citron (cytrynowy)
  • abricot (morelowy)
  • passion (maracuja)
  • cassis (czarna porzeczka)

<< Poprzednia plansza   Następna plansza >>

Udostępnij link do tej lekcji innym uczniom:




Zgłoś uwagę do lekcji:




Zachodniopomorskie Pomorskie Warmińsko-Mazurskie Podlaskie Mazowieckie Lubelskie Kujawsko-Pomorskie Wielkopolskie Lubuskie Łódzkie Świętokrzyskie Podkarpackie Małopolskie Śląskie Opolskie Dolnośląskie