|
Al dente
Al denteAl dente (
wł.
na ząb) - sposób przyrządzania
makaronu
. Tak przyrządzony powinien być jędrny, lekko twardy i stawiać lekki opór zębom. Zależnie od typu i grubości makaronu, czas gotowania wynosi od 5 do 12
minut
. W stosunku do innych potraw może oznaczać na półtwardo. Al dente to także po włosku synonim słowa niedogotowany.
Inne hasła zawierające informacje o "Al dente":
Makaron
od formy, od kilku do kilkunastu minut. Dobrze ugotowany makaron musi być
Al dente
, czyli stawiać zębom lekki opór podczas żucia i nie rozpływać ...
Alpy Graickie
...
Alpy Wizentyńskie
...
Piazzola sul Brenta
...
Spaghetti
stół. Makaronu tego nie należy zalewać zimną wodą.Dobrze ugotowane spaghetti powinno być
Al dente
(wł. na ząb), tzn. lekko twarde, ale nie surowe. Nadmierne ...
Al dente
Al dente (
wł.
na ząb) - sposób przyrządzania
makaronu
. Tak przyrządzony powinien ...
Kategoria:Makarony
Strony w kategorii „Makarony”Poniżej wyświetlono 14 spośród wszystkich 14 stron tej kategorii.*
Makaron
A
Al dente
C
Cannelloni
Conchiglioni
F
Farfalle
G
Gnocchi
K
Kuskus
L
Lasagne
Linguine
M
Makaron sojowy
S
Soba
Spaghetti
T
Tagliatelle
U
Udon
...
Inne lekcje zawierające informacje o "Al dente":
Hasło nie występuje w innych lekcjach!
|
|
|
|