Startuj z nami!

www.szkolnictwo.pl

praca, nauka, rozrywka....

mapa polskich szkół
Nauka Nauka
Uczelnie Uczelnie
Mój profil / Znajomi Mój profil/Znajomi
Poczta Poczta/Dokumenty
Przewodnik Przewodnik
Nauka Konkurs
uczelnie

zamów reklamę
zobacz szczegóły
uczelnie

Aktualna kategoria: Nauka » Historia » Gimnazjum - lekcje

123456789101112131415161718192021
Lekcja: "112. Zmiany gospodarki i społeczeństwa polskiego w XVI w."
Pieczywo
Zmiany gospodarki i społeczeństwa polskiego w XVI w.

Zmiany życia codziennego

Ludzie ubodzy żywili się najczęściej żytnim chlebem, kluskami, kaszą oraz warzywami (kapusta i groch). Lepiej jadali tylko w dni świąteczne. Na stołach pojawiało się wtedy pieczywo pszenne oraz pierniki, miodowniki i bułki maślane. Niestety część biedoty była niedożywiona i cierpiała z głodu.
<< Poprzednia plansza   Następna plansza >>

Udostępnij link do tej lekcji innym uczniom:




Zgłoś uwagę do lekcji:




Zachodniopomorskie Pomorskie Warmińsko-Mazurskie Podlaskie Mazowieckie Lubelskie Kujawsko-Pomorskie Wielkopolskie Lubuskie Łódzkie Świętokrzyskie Podkarpackie Małopolskie Śląskie Opolskie Dolnośląskie