Startuj z nami!

www.szkolnictwo.pl

praca, nauka, rozrywka....

mapa polskich szkół
Nauka Nauka
Uczelnie Uczelnie
Mój profil / Znajomi Mój profil/Znajomi
Poczta Poczta/Dokumenty
Przewodnik Przewodnik
Nauka Konkurs
uczelnie

zamów reklamę
zobacz szczegóły
uczelnie

Aktualna kategoria: Nauka » Geografia » Gimnazjum - lekcje

1...567891011121314151617181920212223
Lekcja: "Rolnictwo na świecie – produkcja zwierzęca, problemy rolnictwa"
Produkcja mięsa na świecie w mln ton

Wyszczególnienie
2008
2009
2010
Wołowina
65,2
65,7
65,0
Wieprzowina
104,0
106,1
107,0
Mięso drobiowe
91,9
93,7
95,7
Baranina
12,9
12,9
13,0
Mięso łącznie
279,4
283,9
286,2


Spożycie mięsa ogółem na 1 mieszkańca na świecie w 2010 r wynosiło ok. 42 kg. Spożycie mięsa w krajach rozwiniętych ok. 80,7 kg/osobę, natomiast w krajach rozwijających się ok. 31,6 kg/osobę. Wszystkie te dane mają tendencje wzrostowe w porównaniu z rokiem 2009.
<< Poprzednia plansza   Następna plansza >>
Pobierz lekcję

Udostępnij link do tej lekcji innym uczniom:




Zgłoś uwagę do lekcji:




Zachodniopomorskie Pomorskie Warmińsko-Mazurskie Podlaskie Mazowieckie Lubelskie Kujawsko-Pomorskie Wielkopolskie Lubuskie Łódzkie Świętokrzyskie Podkarpackie Małopolskie Śląskie Opolskie Dolnośląskie