Aktualna kategoria:
Nauka » Biologia » Gimnazjum - lekcje
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 ... 24 25
Lekcja: "Higiena i choroby układu pokarmowego"
Produkty spożywcze [gramy]
Dzieci w wieku szkolnym
Dziewczęta 13-15 lat
Chłopcy 13-15 lat
7-9 lat
7-9 lat
Produkty zbożowe
275
345
380
480
Mleko i produkty mleczne
800
820
1000
1000
Jaja
1/2
1/2
1/2
1/2
Mięso, wędliny, ryby
75
95
155
170
Masło
30
30
30
30
Inne tłuszcze
15
30
25
30
Ziemniaki
320
450
500
650
Warzywa i owoce z wit. C
200
200
220
220
Warzywa i owoce z karotenem
130
130
140
140
Inne warzywa i owoce
300
310
330
330
Strączkowe suche
6
8
10
12
Cukier i słodycze
40
55
55
60
Pobierz lekcję
Udostępnij link do tej lekcji innym uczniom: