Startuj z nami!

www.szkolnictwo.pl

praca, nauka, rozrywka....

mapa polskich szkół
Nauka Nauka
Uczelnie Uczelnie
Mój profil / Znajomi Mój profil/Znajomi
Poczta Poczta/Dokumenty
Przewodnik Przewodnik
Nauka Konkurs
uczelnie

zamów reklamę
zobacz szczegóły
uczelnie

Aktualna kategoria: Nauka » Biologia » Gimnazjum - lekcje

123456789101112131415161718...2425
Lekcja: "Higiena i choroby układu pokarmowego"




Produkty spożywcze [gramy]
Dzieci w wieku szkolnym
Dziewczęta
13-15 lat
Chłopcy
13-15 lat
7-9 lat
7-9 lat
Produkty zbożowe
275
345
380
480
Mleko i produkty mleczne
800
820
1000
1000
Jaja
1/2
1/2
1/2
1/2
Mięso, wędliny, ryby
75
95
155
170
Masło
30
30
30
30
Inne tłuszcze
15
30
25
30
Ziemniaki
320
450
500
650
Warzywa i owoce z wit. C
200
200
220
220
Warzywa i owoce z karotenem
130
130
140
140
Inne warzywa i owoce
300
310
330
330
Strączkowe suche
6
8
10
12
Cukier i słodycze
40
55
55
60
<< Poprzednia plansza   Następna plansza >>
Pobierz lekcję

Udostępnij link do tej lekcji innym uczniom:




Zgłoś uwagę do lekcji:




Zachodniopomorskie Pomorskie Warmińsko-Mazurskie Podlaskie Mazowieckie Lubelskie Kujawsko-Pomorskie Wielkopolskie Lubuskie Łódzkie Świętokrzyskie Podkarpackie Małopolskie Śląskie Opolskie Dolnośląskie