crêpes au chocolat (naleśniki czekoladowe)
gâteau au yaourt à l'ananas (ciasto jogurtowe z ananasem)
meringue aux amandes (bezy z migdałami)
charlotte aux pêches (szarlotka z brzoskwiniami)
tartelettes aux fraises (babeczki z truskawkami)
cupcakes framboises (babeczki z malinami)
madeleines à l'orange (magdalenki pomarańczowe)
tarte aux fraises (tarta z truskawkami)
tarte aux pommes à la crème pâtissière (tarta z jabłkami i budyniem)
tarte au citron (tarta cytrynowa)
tarte à la crème brûlée (tarta z zapiekaną bitą śmietanką)
cake marbré moelleux- chocolat-vanille (ciasto marmurkowe miękkie, czekoladowo-waniliowe)
cake goût orange (keks pomarańczowy)
Czy wiecie, że:
Francuski tort jest niski i wygląda zupełnie inaczej niż polski, dlatego lepiej używać nazwy tarta. Francuska i polska szarlotka to dwa zupełnie różne ciasta.