Startuj z nami!

www.szkolnictwo.pl

praca, nauka, rozrywka....

mapa polskich szkół
Nauka Nauka
Uczelnie Uczelnie
Mój profil / Znajomi Mój profil/Znajomi
Poczta Poczta/Dokumenty
Przewodnik Przewodnik
Nauka Konkurs
uczelnie

zamów reklamę
zobacz szczegóły
uczelnie

Aktualna kategoria: Nauka » Język niemiecki » Lekcje tematyczne

1...45678910111213141516171819...2425
Lekcja: "W restauracji oraz w kawiarni"

Przykładowa karta dań w restauracji


Crème de lentilles glacée aux langoustines (krem z soczewicy z langustami)
Foie gras de canard
(foie gras / wątróbka z kaczki)
Melon de Cavaillon, au pineau des Charentes
(melon w winie pineau des Charentes)

Petit thon à l'escabèche, au riz sauvage

Poêlée de homard breton, jus court (selon arrivage)

Escalope de truite au concassé de tomates et ciboulette


Steak-frittes
(stek z frytkami)
Entrecôte-frittes
(antrykot z frytkami)
Cœur de filet de bœuf à la crème de roquefort
(polędwica wołowa w kremie z serem rokfor)
Ris de veau rôti aux champignons
(Pieczona grasica z grzybami)
Noisette de veau au velouté de morilles
(cielęcina w kremie ze smardzów)
Mignonnette d'agneau à la crème d'ail et flageolets, jus à la sauge

(jagnięcina w kremie czosnkowym i fasolką szparagową, z sokiem z szałwii)
Jambonnette de canard aux courgettes et poivrons doux
(szyneczka z kaczki z cukinią i słodką papryką)
Salades de saison
(sałatki sezonowe)
Chariot de fromages
(wózek serów)
Caillé à la louche
(zsiadłe mleko z kadzi)
Pêche rôtie aux griottes et sorbet
(brzoskwinia pieczona z czereśniami i sorbetem)
Croustillant de framboises au chocolat
(kruche ciastko z malinami w czekoladzie)
Assiette du chocolatier
(czekoladowy talerz)
<< Poprzednia plansza   Następna plansza >>

Udostępnij link do tej lekcji innym uczniom:




Zgłoś uwagę do lekcji:




Zachodniopomorskie Pomorskie Warmińsko-Mazurskie Podlaskie Mazowieckie Lubelskie Kujawsko-Pomorskie Wielkopolskie Lubuskie Łódzkie Świętokrzyskie Podkarpackie Małopolskie Śląskie Opolskie Dolnośląskie