|
Nie znaleziono szukanej frazy! Poniżej znajduje się fraza najbardziej przypominająca szukaną. Żeberka
Żeberka Żeberka wieprzoweElement handlowy pozyskany z półtuszy wieprzowej z kością z części brzusznej odcięta od
schabu
po linii prostopadłej w odległości 3 cm od przyczepu żeber a następnie po linii biegnącej poniżej dolnej krawędzi mostka i żeber chrząstkowych z przodu po przedniej krawędzi kości żeber, od tyłu po tylnej krawędzi kości ostatniego żebra. Wycinając przy żebrach powinna zostać cienka warstwa mięsa od boczku. Skład żeberka wchodzą wszystkie kości żeber i mięśnie międzyżebrowe. Powierzchnia czysta nie zakrwawiona, bez pomiażdżonych kości. Nie dopuszcza się oślizłość nalot pleśni, części rozmrożone mogą być wilgotne. Dopuszcza się lekkie przekrwienia od
podgardla
. Barwa mięśni jasno różowa do czerwonej dopuszcza się zmatowienia. Barwa tłuszczu biała z odcieniem kremowym lub lekko różowym, w przypadku mięsa i tłuszczu mrożonego dopuszcza się nieznaczne zszarzanie barwy na powierzchni. Zapach swoisty charakterystyczny dla mięsa świeżego bez oznak zaparzenia i rozpoczynającego się psucia, niedopuszczalny zapach płciowy.
Inne hasła zawierające informacje o "Żeberka":
Wigilia Bożego Narodzenia
...
Wieprzowina
...
Smardz jadalny
...
Wołowina
też5 Zagrożenia przy spożyciu6 Linki zewnętrzne Rodzaje mięsa wołowego Mięsa do smażenia (grilowania)PolędwicaPachwinaLigawaŻeberkaKarkówka Mięsa do pieczeniaŁopatkaUdziecRumsztyk Mięsa do gotowania i duszeniaSzyjaŁopatkaUdziecGoleńOgon PodrobyFlaczkiSerceWątrobaOzórNerkiJądraWymięOgon Klasy mięsa ...
Żeberka
Żeberka wieprzoweElement handlowy pozyskany z półtuszy wieprzowej z kością z części brzusznej ...
Kategoria:Mięsa
...
WFM Osa
czerpany był za pomocą łańcucha sprzęgłowego i rozbryzgiwany po całej komorze sprzęgła. Żeberka silnika były większe i ułożone promieniście tak, aby nie hamować ruchu ...
Ogorzałka wełnista
...
Inne lekcje zawierające informacje o "Żeberka":
024. Życie we Frankfurcie nad Menem. (plansza 20)
...
|
|
|
|