Startuj z nami!

www.szkolnictwo.pl

praca, nauka, rozrywka....

mapa polskich szkół
Nauka Nauka
Uczelnie Uczelnie
Mój profil / Znajomi Mój profil/Znajomi
Poczta Poczta/Dokumenty
Przewodnik Przewodnik
Nauka Konkurs
uczelnie

zamów reklamę
zobacz szczegóły
uczelnie

technik żywienia i usług gastronomicznych

Technik żywienia i usług gastronomicznych kształtuje umiejętności związane z planowaniem i organizacją żywienia w zakładach żywienia zbiorowego i żywienia rodziny. Uczniowie uczą się urządzać zakłady gastronomiczne, gospodarstwo domowe, umiejętnie sporządzać potrawy zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia, estetycznego ich podania i prawidłowej obsługi konsumenta. Zdobywają umiejętności aktywnego zachowania się na rynku, prowadzenia własnej działalności gospodarczej, sporządzania biznes planu itp.

Absolwent tej szkoły może znaleźć zatrudnienie we wszystkich typach zakładów gastronomicznych: restauracjach, barach, kawiarniach, stołówkach, domach opieki, itp. oraz prowadzić własną działalność gospodarczą. Kształci absolwenta, który potrafi stosować nowoczesne metody zarządzania i finansowania działalności gospodarczej: fachowo i kompleksowo obsługiwać zleceniodawcę, organizować bale, wesela; organizować żywienie zbiorowe: bufety, stołówki, bary, kafeterie; projektować i aranżować wnętrza sal konsumpcyjnych.

Absolwent potrafi przygotować oferty, organizować promocję i reklamę, aktywnie poszukiwać zatrudnienia na rynku pracy. Technikum daje możliwość zdobycia zawodu, a jednocześnie przygotowuje do dalszego kształcenia.

Nauka kierunku w wybranym województwie:

technik ��ywienia i us��ug gastronomicznych DOLNOŚLĄSKIE
technik ��ywienia i us��ug gastronomicznych KUJAWSKO-POMORSKIE
technik ��ywienia i us��ug gastronomicznych LUBELSKIE
technik ��ywienia i us��ug gastronomicznych LUBUSKIE
technik ��ywienia i us��ug gastronomicznych ŁÓDZKIE
technik ��ywienia i us��ug gastronomicznych MAŁOPOLSKIE
technik ��ywienia i us��ug gastronomicznych MAZOWIECKIE
technik ��ywienia i us��ug gastronomicznych OPOLSKIE
technik ��ywienia i us��ug gastronomicznych PODKARPACKIE
technik ��ywienia i us��ug gastronomicznych PODLASKIE
technik ��ywienia i us��ug gastronomicznych POMORSKIE
technik ��ywienia i us��ug gastronomicznych ŚLĄSKIE
technik ��ywienia i us��ug gastronomicznych ŚWIĘTOKRZYSKIE
technik ��ywienia i us��ug gastronomicznych WARMIŃSKO-MAZURSKIE
technik ��ywienia i us��ug gastronomicznych WIELKOPOLSKIE
technik ��ywienia i us��ug gastronomicznych ZACHODNIOPOMORSKIE





Zachodniopomorskie Pomorskie Warmińsko-Mazurskie Podlaskie Mazowieckie Lubelskie Kujawsko-Pomorskie Wielkopolskie Lubuskie Łódzkie Świętokrzyskie Podkarpackie Małopolskie Śląskie Opolskie Dolnośląskie