Startuj z nami!

www.szkolnictwo.pl

praca, nauka, rozrywka....

mapa polskich szkół
Nauka Nauka
Uczelnie Uczelnie
Mój profil / Znajomi Mój profil/Znajomi
Poczta Poczta/Dokumenty
Przewodnik Przewodnik
Nauka Konkurs
uczelnie

zamów reklamę
zobacz szczegóły
uczelnie

technik przetwórstwa mleczarskiego

Podstawowe zadania Technika przetwórstwa mleczarskiego to nadzór nad powierzonym odcinkiem produkcji artykułów mleczarskich, rozliczenia produkcji, opracowywaniu nowych wyrobów i technologii.

Cele kształcenia w zawodzie Technik przetwórstwa mleczarskiego
Absolwent szkoły kształcącej w zawodzie technik przetwórstwa mleczarskiego powinien być przygotowany do wykonywania następujących zadań zawodowych:
  • wytwarzania wyrobów mleczarskich
  • obsługiwania maszyn i urządzeń stosowanych do produkcji wyrobów mleczarskich
  • planowania procesu technologicznego produkcji wyrobów mleczarskich
  • oceniania jakości gotowego wyrobu mleczarskiego na podstawie przeprowadzonych badań laboratoryjnych i dokumentacji monitorującej parametry technologiczne

Kwalifikacje
  • T.2. Produkcja wyrobów spożywczych z wykorzystaniem maszyn i urządzeń
  • T.17. Organizacja i nadzorowanie produkcji wyrobów mleczarskich

Podstawowe zadania Technika przetwórstwa mleczarskiego to nadzór nad powierzonym odcinkiem produkcji artykułów mleczarskich, rozliczenia produkcji, opracowywaniu nowych wyrobów i technologii.

Absolwent po ukończeniu szkoły i zdobyciu tytułu zawodowego może:
  • oceniać jakość surowców, dozwolonych substancji dodatkowych, substancji pomagających w przetwarzaniu i gotowych wyrobów mleczarskich
  • dobierać maszyny i urządzenia do produkcji wyrobów mleczarskich
  • obsługiwać linię produkcyjną
  • organizować i nadzorować proces produkcji wyrobów mleczarskich w przedsiębiorstwie mleczarskim
  • prowadzić dokumentację produkcji wyrobów mleczarskich
  • stosować zasady marketingu wyrobów mleczarskich

Nauka kierunku w wybranym województwie:

technik przetw��rstwa mleczarskiego DOLNOŚLĄSKIE
technik przetw��rstwa mleczarskiego KUJAWSKO-POMORSKIE
technik przetw��rstwa mleczarskiego LUBELSKIE
technik przetw��rstwa mleczarskiego LUBUSKIE
technik przetw��rstwa mleczarskiego ŁÓDZKIE
technik przetw��rstwa mleczarskiego MAŁOPOLSKIE
technik przetw��rstwa mleczarskiego MAZOWIECKIE
technik przetw��rstwa mleczarskiego OPOLSKIE
technik przetw��rstwa mleczarskiego PODKARPACKIE
technik przetw��rstwa mleczarskiego PODLASKIE
technik przetw��rstwa mleczarskiego POMORSKIE
technik przetw��rstwa mleczarskiego ŚLĄSKIE
technik przetw��rstwa mleczarskiego ŚWIĘTOKRZYSKIE
technik przetw��rstwa mleczarskiego WARMIŃSKO-MAZURSKIE
technik przetw��rstwa mleczarskiego WIELKOPOLSKIE
technik przetw��rstwa mleczarskiego ZACHODNIOPOMORSKIE





Zachodniopomorskie Pomorskie Warmińsko-Mazurskie Podlaskie Mazowieckie Lubelskie Kujawsko-Pomorskie Wielkopolskie Lubuskie Łódzkie Świętokrzyskie Podkarpackie Małopolskie Śląskie Opolskie Dolnośląskie