Startuj z nami!

www.szkolnictwo.pl

praca, nauka, rozrywka....

mapa polskich szkół
Nauka Nauka
Uczelnie Uczelnie
Mój profil / Znajomi Mój profil/Znajomi
Poczta Poczta/Dokumenty
Przewodnik Przewodnik
Nauka Konkurs
uczelnie

zamów reklamę
zobacz szczegóły
uczelnie

technik organizacji usług gastronomicznych

Planuje produkcję i ustala asortyment potraw, dokonuje oceny jakości półproduktów i wyrobów gotowych, potraw i napojów, pod kątem ich zgodności z przepisami kulinarnymi, nadzoruje przebieg procesów technologicznych zgodnie z normami, obowiązującymi recepturami i wymogami sanitarnymi, prowadzi dokumentację dotyczącą rozliczeń produkcji gastronomicznej i kalkulację, obsługuje maszyny i urządzenia gastronomiczne, organizuje i nadzoruje obsługę konsumentów, pracę magazynu oraz organizuje i nadzoruje proces produkcyjny, często prowadzi własną placówkę gastronomiczną.

Przedmioty zawodowe
język obcy zawodowy, ekonomika i organizacja gastronomii, rachunkowość i finanse w gastronomii, marketing w gastronomii, zasady żywienia, technologia gastronomiczna, obsługa konsumenta, technika pracy biurowej, podstawy psychologii, podstawy przedsiębiorczości

Nauka kierunku w wybranym województwie:

technik organizacji us��ug gastronomicznych DOLNOŚLĄSKIE
technik organizacji us��ug gastronomicznych KUJAWSKO-POMORSKIE
technik organizacji us��ug gastronomicznych LUBELSKIE
technik organizacji us��ug gastronomicznych LUBUSKIE
technik organizacji us��ug gastronomicznych ŁÓDZKIE
technik organizacji us��ug gastronomicznych MAŁOPOLSKIE
technik organizacji us��ug gastronomicznych MAZOWIECKIE
technik organizacji us��ug gastronomicznych OPOLSKIE
technik organizacji us��ug gastronomicznych PODKARPACKIE
technik organizacji us��ug gastronomicznych PODLASKIE
technik organizacji us��ug gastronomicznych POMORSKIE
technik organizacji us��ug gastronomicznych ŚLĄSKIE
technik organizacji us��ug gastronomicznych ŚWIĘTOKRZYSKIE
technik organizacji us��ug gastronomicznych WARMIŃSKO-MAZURSKIE
technik organizacji us��ug gastronomicznych WIELKOPOLSKIE
technik organizacji us��ug gastronomicznych ZACHODNIOPOMORSKIE





Zachodniopomorskie Pomorskie Warmińsko-Mazurskie Podlaskie Mazowieckie Lubelskie Kujawsko-Pomorskie Wielkopolskie Lubuskie Łódzkie Świętokrzyskie Podkarpackie Małopolskie Śląskie Opolskie Dolnośląskie