Startuj z nami!

www.szkolnictwo.pl

praca, nauka, rozrywka....

mapa polskich szkół
Nauka Nauka
Uczelnie Uczelnie
Mój profil / Znajomi Mój profil/Znajomi
Poczta Poczta/Dokumenty
Przewodnik Przewodnik
Nauka Konkurs
uczelnie

zamów reklamę
zobacz szczegóły
uczelnie

Zakwas

Zakwas

Zakwas to stosowana w przemyśle spożywczym mieszanka kultur bakterii , której celem jest przeprowadzenie fermentacji odpowiedniej dla danego procesu technologicznego.

Zakwasy dzieli się na:

Zobacz też


Inne hasła zawierające informacje o "Zakwas":

Chleb ...

Pesach ...

Lawasz ...

Chleb razowy ...

Zakwas Zakwas to stosowana w przemyśle spożywczym mieszanka kultur bakterii , której celem jest ...

fermentacja mlekowa po drugiej. W pierwszym etapie rozwijają się bakterie niewłaściwej fermentacji mlekowej, które Zakwaszają środowisko i stwarzają z kolei lepsze warunki do rozwoju bakterii właściwej ...

pieczywo diety człowieka. Inne surowce wchodzące w skład pieczywa to mleko, środki spulchniające (Zakwas, drożdże, proszek do pieczenia), cukier oraz dodatki zależne od rodzaju pieczywa, ...


Inne lekcje zawierające informacje o "Zakwas":

Przegląd i znaczenie bakterii (plansza 9) piekarskim (wchodzą w skład Zakwasów chlebowych, używanych przy produkcji pieczywa żytniego). ...

126. Budowa i rola mięśni człowieka (plansza 11) tlenowy i gromadzi się kwas mlekowy, co powoduje efekt określany powszechnie jako Zakwasy. ...





Zachodniopomorskie Pomorskie Warmińsko-Mazurskie Podlaskie Mazowieckie Lubelskie Kujawsko-Pomorskie Wielkopolskie Lubuskie Łódzkie Świętokrzyskie Podkarpackie Małopolskie Śląskie Opolskie Dolnośląskie