Startuj z nami!

www.szkolnictwo.pl

praca, nauka, rozrywka....

mapa polskich szkół
Nauka Nauka
Uczelnie Uczelnie
Mój profil / Znajomi Mój profil/Znajomi
Poczta Poczta/Dokumenty
Przewodnik Przewodnik
Nauka Konkurs
uczelnie

zamów reklamę
zobacz szczegóły
uczelnie

Zacieranie (żywność)

Zacieranie (żywność)

Zacieranie - proces technologiczny polegający na przeprowadzeniu składników nierozpuszczalnych w wodzie (np. skrobia , białka) w składniki proste rozpuszczalne w wodzie, pod wpływem enzymów.

Proces ten jest wykorzystywany w technologii produkcji piwa oraz alkoholu etylowego .


Inne hasła zawierające informacje o "Zacieranie (żywność)":

Grzyby ...

Wittenberga ...

Nowa Polityka Ekonomiczna ...

Orlęta Lwowskie ...

Hydrobiologia ...

Rada Najwyższa Narodowa ...

Stocznia Gdańska ...

1999 ...

Traktat z Kanagawy ...

Pica ...


Inne lekcje zawierające informacje o "Zacieranie (żywność)":

203 Okres międzywojenny na świecie. Postęp techniczny i kryzys gospodarczy (plansza 10) ...

230b Kryzysy ideologiczne, gospodarcze i społeczne w Polsce Ludowej (plansza 5) ...

128. Czasy Napoleona (plansza 15) ...





Zachodniopomorskie Pomorskie Warmińsko-Mazurskie Podlaskie Mazowieckie Lubelskie Kujawsko-Pomorskie Wielkopolskie Lubuskie Łódzkie Świętokrzyskie Podkarpackie Małopolskie Śląskie Opolskie Dolnośląskie