Startuj z nami!

www.szkolnictwo.pl

praca, nauka, rozrywka....

mapa polskich szkół
Nauka Nauka
Uczelnie Uczelnie
Mój profil / Znajomi Mój profil/Znajomi
Poczta Poczta/Dokumenty
Przewodnik Przewodnik
Nauka Konkurs
uczelnie

zamów reklamę
zobacz szczegóły
uczelnie

Nie znaleziono szukanej frazy! Poniżej znajduje się fraza najbardziej przypominająca szukaną.

Sztuka kulinarna

Sztuka kulinarna

Niemiecka książka kucharska Anny Halm z początku XX w.

Sztuka kulinarna - ogół zagadnień związanych z przygotowywaniem potraw, pojęcie w znaczeniu umiejętności przygotowywania różnych potraw w sposób smaczny, pożywny i estetyczny.

W różnych regionach świata, zależnie od dostępności źródeł pożywienia i wielowiekowej tradycji, wykształciły się różne zwyczaje kulinarne.

Rodzaje pożywienia:

Rodzaje kuchni:

  • kuchnia domowa
  • kuchnia wegetariańska
  • kuchnia wojskowa

Spis treści

Kuchnie narodowe wg pochodzenia

Zobacz też

Bibliografia

  • Prosper MontaLarousse Librarie, Prosper Montagné, Larousse, Comité gastronomique, Joel Robuchon: Larousse Gastronomique . Paris / Nowy Jork: Clarkson Potter / Larousse, 2001 (oryg. wydanie 1938). , . OCLC 46872358 . [dostęp 2009-01-10].  ( ang. )

Linki zewnętrzne


Inne hasła zawierające informacje o "Sztuka kulinarna":

Linz ...

Sztuka ...

Antanas Smetona ...

Ewangeliści ...

Chronologia powstawania dzieł Williama Szekspira ...

David Garrick ...

Sztych ...

Aleksandr Suworow ...

Jarząb pospolity i ogrodach . Oprócz formy typowej używa się w tym celu różnych odmian ozdobnych. Sztuka kulinarna . Surowe owoce są niejadalne, nie tylko z powodu gorzkiego smaku, ...

Ajschylos ...


Inne lekcje zawierające informacje o "Sztuka kulinarna":

206 Kultura, nauka i sztuka okresu międzywojennego (plansza 3) ...

012. Islam (plansza 12) ...

010c. Rzym (plansza 3) ...





Zachodniopomorskie Pomorskie Warmińsko-Mazurskie Podlaskie Mazowieckie Lubelskie Kujawsko-Pomorskie Wielkopolskie Lubuskie Łódzkie Świętokrzyskie Podkarpackie Małopolskie Śląskie Opolskie Dolnośląskie