Startuj z nami!

www.szkolnictwo.pl

praca, nauka, rozrywka....

mapa polskich szkół
Nauka Nauka
Uczelnie Uczelnie
Mój profil / Znajomi Mój profil/Znajomi
Poczta Poczta/Dokumenty
Przewodnik Przewodnik
Nauka Konkurs
uczelnie

zamów reklamę
zobacz szczegóły
uczelnie

Nie znaleziono szukanej frazy! Poniżej znajduje się fraza najbardziej przypominająca szukaną.

Pecorino

Pecorino

Peccorino volterrano

Pecorinoser podpuszczkowy , otrzymywany z owczego mleka, dojrzewający, twardy, lekko pikantny, pochodzący z regionu Lacjum (centralne Włochy ).

Dawniej warzony przez pasterzy, obecnie wytwarzany na większą skalę. Produkowany w wielu regionach, najbardzej znane odmiany to: rzymska (pecorino romano), toskańska (pecorino toscano) i sardyńska (pecorino sardo).


Inne hasła zawierające informacje o "Pecorino":

Kuchnia włoska ...

Brindisi celu osiągnięcia silniejszego smaku. W sezonie zimowym są to typowe sery owczy Pecorino, kozi ricotta lub delikatny ricotta 'scante, Ten ostatni jest jak śmietana ...

Spaghetti ...

Pecorino Peccorino volterranoPecorino – ser podpuszczkowy , otrzymywany z owczego mleka, dojrzewający, twardy, lekko pikantny, ...


Inne lekcje zawierające informacje o "Pecorino":

Hasło nie występuje w innych lekcjach!





Zachodniopomorskie Pomorskie Warmińsko-Mazurskie Podlaskie Mazowieckie Lubelskie Kujawsko-Pomorskie Wielkopolskie Lubuskie Łódzkie Świętokrzyskie Podkarpackie Małopolskie Śląskie Opolskie Dolnośląskie