Startuj z nami!

www.szkolnictwo.pl

praca, nauka, rozrywka....

mapa polskich szkół
Nauka Nauka
Uczelnie Uczelnie
Mój profil / Znajomi Mój profil/Znajomi
Poczta Poczta/Dokumenty
Przewodnik Przewodnik
Nauka Konkurs
uczelnie

zamów reklamę
zobacz szczegóły
uczelnie

Pilaw

Pilaw

Pilaw - słynna w XVI - XVII wieku potrawa wschodnia, złożona z ryżu z dodatkiem baraniny i ryb smażonych w oliwie lub gotowanych w rosole , z dodatkiem dużej ilości ostrych korzeni.

W Europie pilaw ma wiele wariacji, w których ryby często zastępuje się mięsem wołowym lub drobiowym. W Polsce mianem pilawu określa się czasem zwykłą potrawkę z kurczaka.

Linki zewnętrzne


Inne hasła zawierające informacje o "Pilaw":

Kuchnia turecka ...

Pilaw Pilaw - słynna w XVI - XVII wieku potrawa wschodnia, złożona z ryżu z ...

Kategoria:Kuchnia turecka ...

Kategoria:Kuchnia perska ...

Kategoria:Potrawy mięsne ...

Kategoria:Potrawy z ryb i owoców morza ...

Kategoria:Potrawy z ryżu ...

Kuchnia indyjska ...

Róża ...


Inne lekcje zawierające informacje o "Pilaw":

128. Świat przypraw – część 4 (plansza 20) als auch zu herzhaften Gerichten. Die typische "Safrangerichte" sind zum Beispiel: orientalischer Pilaw, Brötchen, Sandkuchen und die Bouillabaisse. Safran wird oft direkt mit in ...

117. Świat przypraw – część 1 (plansza 21) Die frischen oder getrockneten Curryblätter werden zum Würzen von Gemüsespeisen, Suppen und Reis-Pilaws verwendet. Sie werden auch zum Würze von Rindfleisch oder Hühner benutzt. ...





Zachodniopomorskie Pomorskie Warmińsko-Mazurskie Podlaskie Mazowieckie Lubelskie Kujawsko-Pomorskie Wielkopolskie Lubuskie Łódzkie Świętokrzyskie Podkarpackie Małopolskie Śląskie Opolskie Dolnośląskie