praca, nauka, rozrywka....
Białko pełnowartościowe
Białka pełnowartościowe (doborowe) - zawierają wszystkie aminokwasy egzogenne w odpowiednich ilościach oraz w odpowiednim wzajemnym stosunku.
Pełnowartościowe są białka zwierzęce np. mięso, ryby, drób, ser i mleko.
Inne hasła zawierające informacje o "Białko pełnowartościowe":
Oddychanie komórkowe ... Albumina ... Keratyna ... Białka złożone ... Glikoproteidy ... Mioglobina ... Aktyna ... Miozyna ... Filamenty ... Zawał mięśnia sercowego ...
Inne lekcje zawierające informacje o "Białko pełnowartościowe":
Budowa i rola części czynnej układu ruchu (plansza 4) ... Budowa i rola części czynnej układu ruchu (plansza 7) ... Krew i choroby układu krwionośnego (plansza 8) ...
Powierzchnia ciała dorosłego człowieka wynosi około 2 m2, podczas gdy objętość zaledwie 0,06 m3.
ciało człowiek metr
AP Edukacja - liceai szkoły policealne
Publikacje nauczycieli
Pełny ekran >>>