Startuj z nami!

www.szkolnictwo.pl

praca, nauka, rozrywka....

mapa polskich szkół
Nauka Nauka
Uczelnie Uczelnie
Mój profil / Znajomi Mój profil/Znajomi
Poczta Poczta/Dokumenty
Przewodnik Przewodnik
Nauka Konkurs
uczelnie

zamów reklamę
zobacz szczegóły
uczelnie
PrezentacjaMapaForumPrezentacja nieoficjalnaZmiana prezentacjiUczniowie
Zespół Szkół

ul. Dworcowa 5, 34-360 Milówka
tel. (033) 863-76-16
www:   http://republika.pl/zsrme-mail:   zsrmil@poczta.onet.pl


Platforma Edukacyjna - gotowe opracowania lekcji oraz testów.
Od 01.01.2015 odwiedzono tę wizytówkę 1940 razy.
Chcesz zwiększyć zainteresowanie Twoją jednostką?
Zadzwoń do Nas!* - tel. 606-...-... ->>>
* szkolnictwo.pl - najpopularniejszy informator edukacyjny - 1,5 mln użytkowników miesięcznie

 

TECHNIKUM (4 lata)


ZASADNICZA SZKOŁA ZAWODOWA (2 lata)


Zespół Szkół w Milówce jest bezpieczna, przyjazna dla uczniów, posiada dobrą lokalizację w której młodzież uczy i wychowuje doświadczona kadra nauczycieli.

4-LETNIE TECHNIKUM

zawód: technik ekonomista
Kształcenie w zawodzie technik ekonomista ma na celu przygotowanie absolwentów do sprawnego wykonywania różnorodnych zadań zawodowych w warunkach gospodarki rynkowej.
Szkoła zapewnia przygotowanie teoretyczne i praktyczne z zakresu:

  • rachunkowości
  • zarządzania i marketingu
  • techniki pracy biurowej
  • atrakcyjne praktyki zawodowe w biurze
  • L
  • podatkowym, urzędzie gminy, urzędzie skarbowym

Uczeń po zdaniu egzaminu potwierdzającego kwalifikacje zawodowe uzyskuje tytuł technika ekonomisty. Po zdaniu egzaminu maturalnego może podjąć naukę na dowolnych studiach wyższych lub w szkole policealnej. Absolwenci mogą podjąć pracę na średnich szczeblach zarządzania we wszystkich podmiotach gospodarczych występujących w gospodarce rynkowej.

zawód: technik żywienia i gospodarstwa domowego
Kształci w zawodzie technik żywienia i gospodarstwa domowego. Zapewnia przygotowanie teoretyczne i praktyczne z zakresu:

  • żywienia człowieka
  • urządzania zakładów gastronomicznych i gospodarstw domowych
  • podstaw ekonomii, marketingu, zarządzania i biurowości

Absolwent po zdaniu egzaminu z przygotowania zawodowego uzyskuje tytuł technika żywienia i gospodarstwa domowego. Zdanie egzaminu maturalnego umożliwia kontynuację nauki na dowolnych studiach wyższych. W trakcie nauki przewidziane jest uzyskanie prawa jazdy kategorii B.
Typowe miejsca pracy dla technika żywienia i gospodarstwa domowego: obiekty zbiorowego żywienia, instytucje zajmujące się obrotem żywnością, pensjonaty, restauracje, hotele, instytucje zajmujące się upowszechnianiem wiedzy o żywieniu, żywności i gospodarstwie domowym, organizacje ochrony konsumenta, obiekty zbiorowego zakwaterowania i gospodarstwa domowe. Absolwent może prowadzić własną działalność gospodarczą: usługi gastronomiczne, hotelarskie, agroturystyczne.

2-LETNIA ZASADNICZA SZKOŁA ZAWODOWA

zawód: kucharz małej gastronomii
Zapewnia przygotowanie teoretyczne i praktyczne z zakresu:

  • żywienia człowieka
  • dietetyki
  • organizacji przyjęć okolicznościowych
  • prowadzenia własnej działalności gastronomicznej

Po ukończeniu szkoły absolwent może prowadzić prywatną działalność gospodarczą w zakresie małej gastronomii, być zatrudnionym w punktach żywienia zbiorowego (stołówkach, jadalniach) oraz restauracjach. Może również kontynuować naukę w szkołach przygotowujących do egzaminu maturalnego.
Typowymi miejscami pracy kucharza małej gastronomii są wszelkiego rodzaju podmioty gospodarcze zajmujące się prowadzeniem działalności gastronomicznej, przede wszystkim bary szybkiej obsługi, punkty małej gastronomii, szpitale, szkoły, przedszkola, internaty, stołówki. Absolwent może być zatrudniony również w restauracjach, kawiarniach, w hotelowych zakładach gastronomicznych, w przedsiębiorstwach zajmujących się produkcją wyrobów i półproduktów spożywczych.
Do głównych zadań zawodowych wykonywanych przez kucharza małej gastronomii należą wszystkie czynności związane z przygotowywaniem typowych potraw i napojów w różnorodnych zakładach gastronomicznych i przedsiębiorstwach zajmujących się przygotowywaniem i produkcją wyrobów i półproduktów kulinarnych.

Pełna prezentacja szkoły pojawi się po zatwierdzeniu oferty przedstawionej szkole.
Jeżeli szkoła nie otrzymała oferty, prosimy o kontakt:

zmiany@szkolnictwo.pl

Umieść poniższy link na swojej stronie aby wzmocnić promocję tej jednostki oraz jej pozycjonowanie w wyszukiwarkach internetowych:

X

TO JEST ROBOCZA PREZENTACJA JEDNOSTKI!

Zapraszamy placówkę do skorzystania z pełnej reklamy.
Skontaktuj się z redakcją katalogu,
ustal atrakcyjne warunki współpracy.




Ilość odwiedzin katalogu szkół:
wrzesień 2014 - 1.760.993
październik 2014 - 1.807.983
listopad 2014 - 1.782.702
styczeń 2015 - 2.003.589

OKS www.szkolnictwo.pl
e-mail: zmiany@szkolnictwo.pl
- ponad 1,5mln użytkowników/mies.


Zarejestruj się lub zaloguj, aby mieć pełny dostęp do informatora o szkołach.

Nauczycielu! Bezpłatne, interaktywne lekcje i testy oraz prezentacje w PowerPoint`cie --> www.szkolnictwo.pl (w zakładce "Nauka").

Zaloguj się aby mieć dostęp do platformy edukacyjnej




Zachodniopomorskie Pomorskie Warmińsko-Mazurskie Podlaskie Mazowieckie Lubelskie Kujawsko-Pomorskie Wielkopolskie Lubuskie Łódzkie Świętokrzyskie Podkarpackie Małopolskie Śląskie Opolskie Dolnośląskie