Startuj z nami!

www.szkolnictwo.pl

praca, nauka, rozrywka....

mapa polskich szkół
Nauka Nauka
Uczelnie Uczelnie
Mój profil / Znajomi Mój profil/Znajomi
Poczta Poczta/Dokumenty
Przewodnik Przewodnik
Nauka Konkurs
uczelnie

zamów reklamę
zobacz szczegóły
uczelnie
PrezentacjaMapaForumPrezentacja nieoficjalnaZmiana prezentacjiUczniowie
Zespół Szkół
Hotelarsko-Turystyczno-Gastronomicznych nr 1

ul. Krasnołęcka 3, 00-734 Warszawa
tel. (22) 841 23-62, (22) 840 48-96, fax: (22) 840 48-97
www:   http://www.zshg.waw.ids.pl
ZSHTG na Facebooku
e-mail:   zshg@zshg.waw.ids.pl
Liczba odwiedzin od 01.01.2015: 40007 razy
dzięki wykupionej wizytówce w serwisie szkolnictwo.pl
(wysokie pozycjonowanie płatnej wizytówki =
= duża popularność
Twojej jednostki!)
* szkolnictwo.pl - najpopularniejszy informator edukacyjny - 1,5 mln użytkowników miesięcznie
 

TECHNIKUM HOTELARSKO-TURYSTYCZNO-
-GASTRONOMICZNE nr 21

- technik hotelarstwa
kwalifikacje:
HGT.03. Obsługa gości w obiekcie
świadczącym usługi hotelarskie
HGT.06. Realizacja usług w recepcji

- technik organizacji turystyki
kwalifikacje:
HGT.07. Przygotowanie imprez i usług
turystycznych
HGT.08. Obsługa klienta oraz rozliczenie
imprez i usług turystycznych

- technik żywienia i usług
  gastronomicznych

kwalifikacje:
HGT.02. Przygotowywanie i wydawanie dań
HGT.12. Organizacja żywienia i usług
gastronomicznych

Zespół Szkół Hotelarsko - Turystyczno - Gastronomicznych nr 1 jako placówkę szczególnie troszczącą się o rozwój turystyki na Mazowszu, uhonorowano odznaką "Za Zasługi dla Turystyki" Ministerstwa Sportu i Turystyki.

Dobry zawód otwiera bardzo wiele drzwi

Szkoła jest członkiem Stowarzyszenia Europejskich Szkół Hotelarsko-Turystycznych (Association Europeennee des Ecoles d`Hotelle rie et de Tourisme - AEHT) z siedzibą w Luksemburgu. Szkoła utrzymuje stałe kontakty z najlepszymi instytucjami i organizacjami branżowymi oraz szkołami hotelarskimi w Europie.

Uczymy według najnowszych programów nauczania. Większość zajęć prowadzona jest w specjalistycznych pracowniach np. gastronomicznych, komputerowych z wykorzystaniem Internetu. Praktyki zawodowe odbywają się w renomowanych warszawskich hotelach, biurach turystycznych i firmach. W szkole działa Szkolne Koło Caritas.


    Gwarantujemy:
  • naukę języków obcych
  • profesjonalne przygotowanie do egzaminów maturalnych i zawodowych
  • dobrze wyposażone pracownie komputerowe oraz pracownie: turystyczną, technologii gastronomicznej, hotelarską, obsługi konsumenta
  • stabilną, doświadczoną i fachową kadrę nauczycielską
  • estetyczne pomieszczenia i wygodne warunki nauki
  • praktyki zawodowe odbywają się w renomowanych warszawskich hotelach, biurach turystycznych i firmach

Przygotowujemy do pracy w:
  • hotelach, pensjonatach, schroniskach (technik hotelarstwa)
  • biurach podróży i agencjach turystycznych (technik obsługi turystycznej)
  • zakładach gastronomiczno-hotelowych i innych (technik żywienia i obsługi gastronomicznej, technik kelner)

Dlaczego warto uczyć się w naszym technikum?
  • zdobędziesz zawód cieszący się dużym zapotrzebowaniem na rynku pracy
  • zdobędziesz tytuł technika
  • zdobędziesz umiejętność porozumiewania się w dwóch językach obcych
  • oprócz przedmiotów ogólnokształcących poszerzysz wiedzę o zagadnienia specjalistyczne
  • nabędziesz praktyczne umiejętności

   Dlaczego warto uczyć się w naszej szkole zawodowej?
  • zdobędziesz zawód
  • nabędziesz praktyczne umiejętności
  • szybko możesz podjąć pracę zawodową


Jako uczeń naszej szkoły będziesz miał możliwość:
  • wzięcia udziału w konkursach krajowych i zagranicznych
  • w kursach podnoszących kwalifikacje zawodowe
  • w szkoleniach branżowych


ERASMUS


Ostatnim projektem realizowanym przez szkołę był projekt "Smakując Andaluzję. Innowacyjna praktyka zwiększająca kwalifikacje zawodowe.” Jego celem było umożliwienie 18 uczniom klasy drugiej i trzeciej Technikum nr 21 w Warszawie kształcących się w zawodzie technik obsługi turystycznej oraz technik żywienia i organizacji usług gastronomicznych nabycia kompetencji zawodowych i językowych niezbędnych na europejskim rynku pracy. W ramach projektu wsparcie skierowane było do młodzieży uczącej się języka angielskiego zawodowego oraz języka hiszpańskiego, zarówno dziewcząt, jak i chłopców. Czas realizacji działania obejmował od 2015-06-01 do 2017-05-31.


O KIERUNKACH


Technik hotelarstwa
Oferujemy:
  • rozszerzenia: język angielski, geografia
  • naukę języka angielskiego od podstaw lub kontynuację
  • naukę drugiego języka nowożytnego: niemieckiego
  • w klasie czwartej korespondencję w języku niemieckim
  • warsztaty dziennikarskie, komunikacji interpersonalne
  • warsztaty savoir vivre przy stole i w biznesie

Technik obsługi turystycznej
Oferujemy:
  • rozszerzenia: język angielski, geografia
  • naukę języka angielskiego od podstaw lub kontynuację
  • naukę drugiego języka nowożytnego: hiszpańskiego
  • w klasie czwartej korespondencję w języku hiszpańskim
  • warsztaty dziennikarskie, turystyczne
  • liczne wycieczki krajoznawcze

Technik żywienia i obsługi gastronomicznej
Oferujemy:
  • rozszerzenia: język angielski, biologia
  • naukę języka angielskiego od podstaw lub kontynuację
  • naukę drugiego języka nowożytnego: rosyjskiego lub francuskiego
  • w klasie czwartej kurs barmański
  • warsztaty savoir vivre'u przy stole i w biznesie
  • poznanie kuchni świata, w tym kuchni włoskiej, hiszpańskiej

Umieść poniższy link na swojej stronie aby wzmocnić promocję tej jednostki oraz jej pozycjonowanie w wyszukiwarkach internetowych:

Zaloguj się aby mieć dostęp do platformy edukacyjnej




Zachodniopomorskie Pomorskie Warmińsko-Mazurskie Podlaskie Mazowieckie Lubelskie Kujawsko-Pomorskie Wielkopolskie Lubuskie Łódzkie Świętokrzyskie Podkarpackie Małopolskie Śląskie Opolskie Dolnośląskie